lördag 24 januari 2015

Koft-KAL


Jag var lite vårdslös med kniven idag. Det vill inte riktigt sluta blöda. Tur att jag hade vattentäta plåster hemma så jag kan sticka utan att kladda ner stickningen ;)
Nu har jag kommit till nederkanten så det är dags att forma så den blir längre bak än fram. Sen är det ärmarna kvar...

söndag 11 januari 2015

Koft-KAL

Jag har nu kommit en bit på min kofta. Efter jul har det flutit på lite bättre med stickningen men jag ligger ohjälpligt efter... Har nu kommit en bit under bysten och provade hur den satt idag. Hjälp, vad missnöjd jag blev! Halsringningen känns för hög både fram och bak och formningen för bysten hamnade under bysten. Inte mitt på som den ska göra...


Frågan är nu om jag ska repa upp alltihop eller bara de ca 10 cm till ärmhålet...? 
Nu tappade jag lusten lite...

måndag 5 januari 2015

Sy-mys

Ikväll var det bara jag och yngste sonen hemma. Sonen var lite rastlös så vi gick ner i syrummet. Han sydde en liten mus och sötare mus har jag nog aldrig sett.


Själv sydde jag två Sheetas.


Vi hade riktigt trevligt där vi satt, sida vid sida, med varsin symaskin och småpratade. Kvalitetstid som betyder sååå mycket...

Kan inte låta bli att visa en liten glimt av tyghyllan som jag städade i häromdagen.  Man blir glad av färger :)





söndag 4 januari 2015

Löparkjol

För första gången kan jag skriva ett inlägg som jag kan publicera i båda mina bloggar, Spring som vinden och Brisling design.
Nu på vintern blir man lite kall om rumpan när man är ute och springer och det går ju inte an...
Sagt och gjort, jag slaktade en av sambons gamla träningströjor och sydde om den till en löparkjol.


Den blev riktigt bra faktiskt. Jag var tvungen att ge mig ut på en liten tur bara för att testa den. Åh, den värmde så skönt på rumpan! Lite stor så nästa får bli någon storlek mindre. Undra om sambon har fler tröjor i garderoben? ;)


Jag sprang en tur i hemmaskogen så fick jag testat goretexfunktionen i skorna också. De håller tätt fortfarande, i alla fall så länge vattnet inte rinner över skokanten ;)